VINNARE

2022-års

Vinnare

Vinnare: Mirna Kass-Elias (Clustera)

Kategori: Årets matchningsinsats

Motivering

Det sägs att ingen matchning är för svår för 2022-års prisvinnare. Utifrån devisen “gräv där du står” har hon under årens lopp successivt byggt upp ett imponerande kontaktnät och ett stort förtroende hos både arbetsgivare och arbetssökande. Hennes driv och engagemang har hjälpt hundratals till jobb och studier.

Vinnare: Hello Lilly

Kategori: Årets förnyare

Motivering

När konkurrenterna testar ett nytt grepp har 2022-års förnyare redan gått vidare till nästa. Med ett lekfullt sinne och en inställning av att inga normer är för heliga för att inte kunna utmanas har årets de lyckats Tiktokifiera arbetsmarknadspolitiska insatser och på kort tid blivit en riktig like-raket.

Vinnare: Aralia Eriksson (Jobfind)

Kategori: Årets branschpersonlighet

Motivering

2022-års branschprofil är ständigt i rörelse, en operativ virvelvind som tagit marknaden med storm. En trotjänare i branschen som med sitt unika driv klättrat sig uppåt. Under 2022 nådde hon nya höjder, och lyckades leda en ny aktör in på den svenska marknaden för arbetsmarknadstjänster och på kort tid vinna flera stora affärer.

Vinnare: Coachgruppen

Kategori: Årets resultat

Motivering

För att framgångsrikt ha hjälpt hundratals arbetssökande till nya jobb och ha överträffat de redan imponerande resultaten med råge. Genom sitt framgångsrika matchningsarbete har 2022 -års vinnare, i tuff konkurrens, visat sig bäst i klassen.

Vinnare: Arbetslivsresurs

Kategori: Årets största aktör

Motivering

En riktig branschveteran som fortsätter dominera år efter år. 2022 var inget undantag och bjöd förutom en fortsatt dominans i KROM på en storslam i upphandlingen av det nya offentliga omställningsstödet.

2021-års

Vinnare

Vinnare: Mishel Boughossian (Enrival)

Kategori: Årets matchningsinsats

Motivering

​​För att med engagemang, tydlighet och envishet ha åstadkommit ett imponerade antal matchningar under 2021. Och varit starkt bidragande till att en stjärna blivit fyra.

Vinnare: Arbetsförmedlingen

Kategori: Årets förnyare

Motivering

I grund och botten en byråkrat, men som på senaste tiden visat att den vågar utmana gränserna. Med AI, statistiska bedömningsstöd och en ny ersättningsmodell har 2021-års pristagare förnyat den statliga arbetsmarknadspolitiken och gett större frihet till leverantörer i utbyte mot mer resultat – något som redan börjat ge utdelning. Och med KROM 2.0 aviserat en vilja att gå ännu längre.

Vinnare: Bojan Markovic (Zynca)

Kategori: Årets branschpersonlighet

Motivering

Med en “larger-than-life”-personlighet och en inställning att ingen affärsmöjlighet är för svår har han tillsammans med sitt team moderniserat sättet som arbetssökande och arbetsgivare matchas mot varandra och på kort tid gått från hamburgarprofil till arbetsmarknadsprofil.

Vinnare: Miljonbemanning

Kategori: Årets raket

Motivering

Ingen främling för att prisas, men heller inte för att gå sin egen väg. Med en tydlig strategi har de skjutit sig rakt in i branschen och blev under år 2021 det
matchningsaktör som växte mest.

Vinnare: Arcus

Kategori: Årets största aktör

Motivering

En storväxt aktör som under 2021 växte till en jätte, och fick en ny pappa. I den
gungiga övergången från Stöd och matchning till Rusta och matcha stod de stadigt och blev det företag som fick flest deltagare under 2021.